Tag Archives: novel-novel syamnuriezmil

MR. GREY – SYAMNURIEZMIL

-STICKY POST ENTRY-

MR. GREY – SYAMNURIEZMIL | Wow! Suka bila Syamnuriezmil tulis novel tebal-tebal macam MR. Grey ni, terutama bila ianya padat dengan kisah cinta dan aksi yang mendebarkan. Maka, memang rasa berbaloi menjadikan setiap novel tulisan penulis ini sebagai koleksi peribadi.

Malique Grogary Kamal aka Mr. Grey ni adalah seorang lelaki yang punya kelulusan doktor perubatan namun berkorban demi keluarga dengan sanggup melupakan cita-citanya. Namun keadaan di syarikat memang penuh dengan pergolakkan dengan kehadiran REID KAMAL aka MR RED yang sering buat masalah. Begitu juga dengan sikap Tok Grey yang sering mempertahankan karenah cucu haramnya ni, Reid Kamal. Akhirnya Mr Grey menarik diri dari syarikat, mengahwini Nisa Ardina dan melukai hati Datin Musalma serta Ilham Arsyad yang sangat menyintai Nisa Ardina sejak kecil. Baginya itu adalah keputusan yang tepat demi diri dan melindungi orang yang dicintai. read more

MANUSKRIP CINTA – SYAMNURIEZMIL

Manuskrip Cinta – Syamnuriezmil | Hehe novel penulis Syamnuriezmil ini memang tidak pernah mengecewakan. Sejujurnya bagi lulu novel yang satu ini agak berat kerana penulis menulis novel berdasarkan pandangan mata penulis, menulis tiap plot manuskripnya. Adakalanya lulu baca berkali-kali juga sebab nak faham. Walaubagaimanapun ianya tidak menghalang daripada lulu enjoy baca novel ni..

Mengisahkan mengenai seorang penulis novel, Dian Aryani yang berusia 30 tahun. Dia berhadapan dengan masalah untuk manuskrip keempatnya. Menurut editornya rasa cinta dan watak protagonis tu tak sampai. Yelah macam mana nak sampai kalau Dian Aryani sendiri tidak bercinta. Jadi untuk itu Dian Aryani terpaksa minta kawan baiknya, Gee carikan seorang teman lelaki untuk menyempurnakan ‘eksperimen’ manuskrip cinta dalam manuskripnya. Lalu muncullah Dr. Izak Ashaal seorang pakar tulang dan jiran sebelah, Dr. Rian Akasyah seorang doktor pakar jantung. Hah daripada langsung tidak ada calon, kini Dian Aryani ada dua calon. Sehinggalah berlaku kejadian demi kejadian yang tidak pernah terfikir oleh akal Dian Aryani. Hatinya sudah mulai memilih namun ada ketikanya tujuan asal untuk menyiapkan sebuah manuskrip yang best seller bukannya mudah… read more