Tag Archives: novel adaptasi drama

SYURGAKU TAK SEMPURNA – SARA AISHA

SYURGAKU TAK SEMPURNA – SARA AISHA | Tengku Zarif mengahwini seorang gadis kampung bernama Zalia selepas hanya pertama kali melihat wanita itu, hatinya terpaut dan yakin itulah cintanya. Perkahwinan itu begitu bahagia sehinggalah mereka kehilangan anak dalam satu kemalangan. Zalia mengalami tekanan perasaan atas kehilangan itu terutama apabila disahkan tidak boleh hamil lagi kesan daripada kemalangan tersebut.

Tengku Zaharah, ibu Tengku Zarif mula membuat rancangan untuk menghancurkan perkahwinan anaknya. Tengku Zarif dipasangkan dengan Fariena, Sekuat mana pun Zalia bertahan akhirnya dia kalah selepas membenarkan Tengku Zarif mengahwini wanita itu. Lalu suaminya semakin menjauh darinya dan membuatkan Tengku Zaharah dan Fariena tersenyum tanda menang. read more

MANUSKRIP CINTA – SYAMNURIEZMIL

Manuskrip Cinta – Syamnuriezmil | Hehe novel penulis Syamnuriezmil ini memang tidak pernah mengecewakan. Sejujurnya bagi lulu novel yang satu ini agak berat kerana penulis menulis novel berdasarkan pandangan mata penulis, menulis tiap plot manuskripnya. Adakalanya lulu baca berkali-kali juga sebab nak faham. Walaubagaimanapun ianya tidak menghalang daripada lulu enjoy baca novel ni..

Mengisahkan mengenai seorang penulis novel, Dian Aryani yang berusia 30 tahun. Dia berhadapan dengan masalah untuk manuskrip keempatnya. Menurut editornya rasa cinta dan watak protagonis tu tak sampai. Yelah macam mana nak sampai kalau Dian Aryani sendiri tidak bercinta. Jadi untuk itu Dian Aryani terpaksa minta kawan baiknya, Gee carikan seorang teman lelaki untuk menyempurnakan ‘eksperimen’ manuskrip cinta dalam manuskripnya. Lalu muncullah Dr. Izak Ashaal seorang pakar tulang dan jiran sebelah, Dr. Rian Akasyah seorang doktor pakar jantung. Hah daripada langsung tidak ada calon, kini Dian Aryani ada dua calon. Sehinggalah berlaku kejadian demi kejadian yang tidak pernah terfikir oleh akal Dian Aryani. Hatinya sudah mulai memilih namun ada ketikanya tujuan asal untuk menyiapkan sebuah manuskrip yang best seller bukannya mudah… read more