Tag Archives: kenal penulis syamnuriezmil

CIK SERBA TAHU – SYAMNURIEZMIL

Cik Serba Tahu – Syamnuriezmil | Lulu jarang nak beli dan baca novel yang nipis. Dan untuk info novel penulis  yang satu ni memang nipis sangat, tapi hehe lulu memang minat sangat penulisan Syamnuriezmil ni, memang tidak pernah mengecewakan, so memang pilihan yang tepat untuk memilikinya dan enjoy sangat masa baca.

Novel ini mengisahkan Aerna yang di gelar Cik Serba Tahu sebab tahu apa saja yang berlaku. Asal tanya saja, dia memang tahu, dan pujian harus diberikan kepadanya kerana kecekapannya mengurus kerja, pejabat termasuk satu keluarga bos hehe. Satu hari ni dia mengenali Carl Adham, dalam satu insiden hampir berlanggar, first impression Aerna terhadap lelaki yang satu ni memang ke laut abis. Dan bila si Carl ni minta nombor telefon, selamba saja Aerna bagi nombor telefon bapak. Niat nak mengenakan Carl lah tu, tapi sebaliknya dia pula yang terkena. Boleh pulak bapak berpakat dengan si Carl tu nak kenen-kenen kan dengan Aerna. Yalah kan tak kenal maka tak cinta. Bila bapak dah siap siasat seluruh latar belakang Carl dan pujuk Aerna untuk buka hati, maka ikutlah Aerna kerumah mummy dan abah Carl.. read more

TUAN ANAS MIKAEL – SYAMNURIEZMIL

TUAN ANAS MIKAEL – SYAMNURIEZMIL | oH my, seronoknya novel tulisan penulis ni.. Mana pernah novel tulisan Syamnuriezmil tak best kan hehe, terutama yang ni, lulu siap baca ulang-ulang dan ketawa sendiri.. Novel mengisahkan mengenai Tuan Anas Mikael yang diberi masa selama 3 bulan oleh Puan Sri Tengku Anansa untuk memilih calon isteri bagi menolak Safra Ariana, jodoh yang ditentukan buatnya. Masa yang semakin suntuk membuatkan Tuan Anas Mikael nekad menjadikan Ayu Maisarah, anak tukang cuci rumahnya sesempurna kriteria yang sewajarnya, tanpa Ayu Maisarah sendiri sedar. read more

Incoming search terms:

  • tuan anas mikail
  • novel tuan anas mikael
  • novel tuan Anas Mikail
  • drama tuan anas mikail
  • sinopsis tuan anas mikael
  • tonton tuan anas mikail
  • tuan anas mikael sinopsis
  • pelakon tuan anas mikael
  • tuan anas mikael novel sinopsis
  • sinopsis tuan anas mikail